Piri Piri garnalen orzo
Dit snelle en gemakkelijke Instant Pot-recept combineert pittige Piri Piri-kruiden, sappige garnalen en romige orzo voor een overheerlijk gerecht waar je graag meer van eet. Deze mix van texturen en smaken is klaar in iets minder dan 20 minuten en is perfect in balans. Breng je diner naar een hoger niveau met dit moeiteloos heerlijke eenpans wonder!
Porties: 4 pers
Totale bereidingstijd: < 20 min
Ingrediënten:
- 400 g orzo
- 1 ½ eetlepel Piri Piri-kruiden
- 250 ml water
- Peterselie 10 g
- 400 g Pastasaus met tomaten en knoflook
- 165 g gepelde en schoongemaakte garnalen
- 30 g Parmezaanse kaas (optioneel)
- 1 citroen voor serveren
Instructies:
1. Selecteer Bakken, voeg de orzo en een scheutje olie toe en rooster tot de orzo goudbruin is. Voeg de kruiden toe en rooster nog 30 seconden.
2. Druk op Annuleren om de bak modus te beëindigen, giet vervolgens het water en de tomaten pastasaus in de binnenpot en roer om te combineren.
3. Druk Koken gedurende 0 minuten, daarna natuurlijke druk laten ontsnappen gedurende 4 minuten.
4. Verwijder het snelkook deksel en roer de orzo. Het zal op dit punt tamelijk beetgaar zijn, maar zal verder gaar worden in de restwarmte.
5. Voeg de erwten en garnalen toe aan de hete orzo en roer tot alle garnalen onder water staan. Plaats het deksel op de instant pan en laat de garnalen 4-5 minuten in de restwarmte koken tot ze gaar zijn.
6. Roer de Parmezaanse kaas en gehakte peterselie door de orzo.
7. Verdeel over de kommen en serveer met een schijfje citroen.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.