Makkelijke krokante Hoisin buikspek
Ontdek een voorproefje van deze Aziatisch geïnspireerde maaltijd met onze sappige airfryer buikspek! Dit smaakvolle gerecht bestaat uit mals, smeltend buikspek, perfect gekruid met aromatische kruiden en geglazuurd met rijke Hoisinsaus. De magie van de airfryer zorgt voor een onweerstaanbaar knapperig resultaat dat je doet verlangen naar meer. Dit recept is snel en gemakkelijk te maken en is een heerlijke mix van texturen en smaken, die zeker indruk zal maken op familie en vrienden. Verbeter je kooktechnieken en geniet van elke heerlijke hap van dit zelfgemaakte meesterwerk!
Porties: 2-4 pers
Totale bereidingstijd: 50-60 min
Ingrediënten:
- 600 g buikspek zonder bot
- 2 eetlepels Hoisinsaus
- 1 theelepel Chinese 5 kruiden
- 1 eetl witte wijnazijn
- Zout, peper en olie, indien gewenst
Instructies:
1. Prik gaatjes in de huid van het varkensvlees (zorg ervoor dat je niet te diep in het vet gaat) en maak heel veel kleine prikjes, dep de huid vervolgens droog en verdeel de buik in twee rechthoekige stukken.
2. Draai het buikspek om en kerf het varkensvlees in met intervallen van 1 cm. Strooi de 5 kruiden en een snufje peper over het varkensvlees en wrijf vervolgens de Hoisinsaus in het varkensvlees.
3. Leg de stukken varkensvlees op een stuk folie met de velkant naar boven en vouw het zodat er een goed aansluitende bak ontstaat, waarbij het vel zichtbaar blijft. Bestrijk de huid met azijn en bedek de varkenshuid vervolgens met een laagje fijn zeezout van 1 mm dik.
4. Rooster het buikspek in de airfryer op 170°C gedurende 30 minuten. Zodra de tijd om is, open je het mandje en schraap je de zoutlaag van de varkenshuid.
5. Bestrijk de huid met olie en frituur vervolgens nog eens 20-30 minuten op 200°C tot de huid opzwelt en knettert. Snijd vervolgens in plakjes en serveer.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.