Instant Vortex Air Fryer - Honey Popcorn Chicken
Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Duur : 30-60 min
Kooktechniek: Airfry
INGREDIENTEN:
Voor de popcorn kip:
- 2 eieren
- 2 lbs kippenborsten zonder botten gesneden in blokjes van 1 inch
- 3 kopjes gemalen cornflakes of panko
- 2 el bloem voor alle doeleinden
- 2 tl koosjer zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl gerookte paprika
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- Bakolie spray
Voor hete honingsaus:
- 6 el ongezouten boter
- 3 el knoflookteentjes fijngehakt
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl gerookte paprika
- 1 tl sojasaus
- 1 el hete saus
- 6 eetlepels honing
INSTRUCTIES:
-
Voeg in een grote kom kip, zout, zwarte peper, gerookte paprika, chilipoeder, knoflookpoeder en uienpoeder toe. Meng alle ingrediënten en wrijf over de kip. Marineer minimaal een half uur.
-
Klop de eieren los in een grote kom, voeg de kip toe en hussel goed door elkaar. Meng in een aparte kom de cornflake kruimels en bloem.
-
Haal de kip door de kruimels, dek ze volledig af en leg ze op de voorbereide bakplaat
-
Spuit bakolie lichtjes aan alle kanten van de kip.
-
Selecteer -Air Fry- stel de temperatuur in op 400 °F en de tijd op 12 minuten. Druk op start.
-
Zodra de heteluchtfriteuse is voorverwarmd, opent u het mandje van de luchtfriteuse en plaatst u de kip zonder elkaar aan te raken.
-
Zodra de Airfryer het signaal 'Turn Food' laat zien, open je de mand en draai je de kip om. Sluit het mandje om verder te koken.
-
Zodra de kookcyclus is voltooid, verwijdert u de kip. Volg dezelfde stappen met de resterende kip.
-
Maak ondertussen de saus. Smelt de boter en knoflook in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
-
Kook tot de knoflook goudbruin is en voeg dan honing, hete saus, cayennepeper, chilipoeder, gerookte paprika, uienpoeder, chilivlokken en sojasaus toe.
-
Besprenkel of giet de warme saus over de kip en schep om.
-
Serveer warm!
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.