Instant Pot Tikka Masala gebraden kip
Keuken: Modern
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Duur: 30-60 min
Kooktechniek: Braden
Hoofd ingrediënt: Kippendijen zonder huid, Garam Masala, Tandoori
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 2 porties
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stuk duimgrote verse gember schoongemaakt, geschild en geraspt
- 1 el tomatenpuree
- 1/4 kopje yoghurt van volle melk
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel tandoori mix
- 2/3 theelepel koosjer zout
- 2 el olijfolie
- 4 kipdijen zonder vel (ongeveer 2 pond)
- Optioneel: gehakte koriander voor de garnering en eventueel serveren met naanbrood of rijst.
Instructies
- Meng in een middelgrote kom de knoflook-gember, tomatenpuree, yoghurt, garam masala, tandoori mix, zout en olijfolie.
- Leg de kip in de kom en wrijf de marinade over de hele kip.
- Laat 10 minuten tot een uur marineren (of een nacht als de tijd het toelaat).
- Selecteer -Roast- 193,3°C - gedurende 20 minuten Druk op Start.
- Zodra de Air Fry het teken 'ADD FOOD' toont, opent u het mandje van de air fryer en legt u de kip in het mandje van de air fryer.
- Sluit het Air Fry mandje.
- Zodra de Air Fryer het teken 'TURN FOOD' toont, draai de kip om met een tang.
- Sluit het luchtfrituurmandje om verder te koken.
- Zodra de kookcyclus eindigt, verwijdert u het luchtfrituurmandje en zet u het opzij om het 5 minuten te laten rusten.
- Serveer het gerecht desgewenst met naanbrood of rijst.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.