Instant Pot Tikka Masala gebraden kip

Keuken:  Modern

Moeilijkheid: Gemakkelijk

Duur: 30-60 min

Kooktechniek: Braden

Hoofd ingrediënt:  Kippendijen zonder huid, Garam Masala, Tandoori

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Porties: 2 porties

 

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stuk duimgrote verse gember schoongemaakt, geschild en geraspt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/4 kopje yoghurt van volle melk
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel tandoori mix
  • 2/3 theelepel koosjer zout
  • 2 el olijfolie
  • 4 kipdijen zonder vel (ongeveer 2 pond)
  • Optioneel: gehakte koriander voor de garnering en eventueel serveren met naanbrood of rijst.

 

Instructies

  • Meng in een middelgrote kom de knoflook-gember, tomatenpuree, yoghurt, garam masala, tandoori mix, zout en olijfolie.
  • Leg de kip in de kom en wrijf de marinade over de hele kip.
  • Laat 10 minuten tot een uur marineren (of een nacht als de tijd het toelaat).
  • Selecteer -Roast- 193,3°C - gedurende 20 minuten Druk op Start. 
  • Zodra de Air Fry het teken 'ADD FOOD' toont, opent u het mandje van de air fryer en legt u de kip in het mandje van de air fryer.  
  • Sluit het Air Fry mandje. 
  • Zodra de Air Fryer het teken 'TURN FOOD' toont, draai de kip om met een tang. 
  • Sluit het luchtfrituurmandje om verder te koken. 
  • Zodra de kookcyclus eindigt, verwijdert u het luchtfrituurmandje en zet u het opzij om het 5 minuten te laten rusten.  
  • Serveer het gerecht desgewenst met naanbrood of rijst.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.