Gehaktballetjes met kruiden
Maak kennis met de Gehaktballetjes met kruiden – een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Sappige en malse kalkoengehaktballetjes, gekruid met Nduja-pasta en gevuld met verse kruiden, rusten op een bedje van jamachtige witte tomatenbonen. Het gerecht komt samen in één pan voordat het perfect krokant wordt in de Airfryer en afgewerkt met een kleverige laag kaas. Het resultaat is een smakelijke, rokerige en pittige combinatie die perfect is voor het koude weer.
Ingrediënten
Voor de cannellini bonen saus:
- 800 g cannellinibonen
- Passata
- 1 eetl Nduja
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
- 1/4 tot 1/2 kopje water
Voor de gehaktballetjes:
- 50 gram brood
- 2 eetlepels melk
- 500 g gemalen kalkoen- of varkensgehakt (of een mix)
- 2 eetlepels Nduja
- 40 g Parmezaanse kaas
- 20 g vers gehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel gemalen peper
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de cannellini bonen saus in een braadslede en draai de ingrediënten rond zodat al het vocht wordt gemengd.
2. Bak het bonenmengsel gedurende 15 minuten op 180°C. Als de bonen tijdens het koken lijken uit te drogen, voeg dan een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
3. Maak ondertussen de gehaktballetjes klaar door het brood met de melk te weken en tot een glad mengsel te mixen.
4. Voeg de resterende ingrediënten voor de gehaktbal toe aan het broodmengsel tot alles goed gemengd is, vorm het mengsel vervolgens tot gehaktballetjes ter grootte van een golfbal en leg ze opzij.
5. Verdeel de bereide gehaktballetjes over de tomaat en bonen en zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
6. Meng alle ingrediënten grondig tot ze goed gemixt zijn.
7. Vorm van het mengsel gehaktballetjes ter grootte van een golfbal en zet ze opzij.
8. Verdeel de bereide gehaktballetjes over de tomaat en bonen en zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
9. Bak nog eens 10 minuten op 200°C, zodat de gehaktballetjes gaar kunnen worden.
10. Zodra de gehaktballetjes gaar zijn, strooi je de mozzarella kaas gelijkmatig over de bakplaat en bak je nog 5-10 minuten op 175°C tot de mozzarella gesmolten is.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.