Garnalen toast
Krokante garnalen-toast, een heerlijke Aziatisch geïnspireerde traktatie! In een handomdraai bereid met de magie van de Instant Vortex Airfryer: malse garnalen, gemengd met aromatische kruiden, omhuld met geroosterde sesamzaadjes. Perfect knapperig van buiten, sappig van binnen! Duik in de zoete chilisaus voor een explosie van smaken. Ideaal als voorgerecht of tussendoortje. Snel, lekker en zeker indruk makend!
Porties: 3-4 pers
Totale bereidingstijd: < 25 min
Ingrediënten:
- 165 g gepelde rauwe garnalen
- 1/4 theelepel sesamolie
- ½ theelepel geraspte gember
- 1 lente-ui
- Klein handje koriander
- 1 theelepel maïsmeel
- 1 eiwit
- Zout en peper
- 3-4 sneetjes witbrood
- ½ potje sesamzaadjes
- Je favoriete dipsaus, om te serveren
Instructies:
1. Meng de garnalen, sesamolie, geraspte gember, lente-ui, koriander, maïzena en eiwit in een keukenmachine tot een mousse-achtige, gladde pasta. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
2. Snijd de korstjes van het brood en bestrijk de onderkant van elk sneetje lichtjes met olie. Smeer het garnalengehakt over de bovenkant van elk plakje en verdeel het mengsel tot in de hoeken
3. Doe de sesamzaadjes in een kom, doop de toastjes in de sesamzaadjes, met de garnalenkant naar beneden, zodat ze volledig bedekt zijn met sesamzaadjes, en snijd de sneetjes brood in rechthoeken of driehoeken.
4. Luchtfrituren op 205°C gedurende 5 minuten, met de sesamkant naar boven. Draai om wanneer u wordt gevraagd om ook de onderkant bruin te maken.
5. Zodra ze gaar zijn, haal je de garnalentoast uit de airfryer en serveer je ze met je favoriete dipsaus
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.