Airfryer Foccacia
Ingrediënten:
- 200 ml lauwwarm water
- 7g pakje gedroogde actieve gist
- 250 gram witte bloem
- 15 g suiker (optioneel, voor een zoeter deeg en meer karamelisatie)
- 9g zout
- 5 el olijfolie
- 25 g champignons, in dunne plakjes
- 25 g paprika, in dunne plakjes
- 2 eetlepels pesto
Instructies:
- Voeg het lauwwarme water en de gist toe aan een grote kom en meng goed.
- Voeg de bloem, suiker (indien gebruikt) en zout toe aan de kom en meng voorzichtig. Meng gedurende 10 minuten om gluten te ontwikkelen. In het begin zal het een plakkerig, nat deeg zijn, maar werk totdat het begint samen te komen en er geen bloem meer aan de rand van de kom blijft plakken. Je kunt het ook mixen in een keukenmixer met de kneedhaak.
- Vet een vorm in met 1 el olijfolie en voeg het deeg toe. Dek af met een handdoek en laat op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is. Dit zou een uur of twee moeten duren. Je zou je airfryer ook 45 minuten op de opwarmstand op 49°C kunnen zetten om deze stap te doen!
- Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, strooi je de gesneden groenten erover, samen met de 4 eetlepels olijfolie over het deeg en een flinke snuf zout bovenop het gerezen deeg. Maak kuiltjes in de focaccia totdat je dikke inkepingen in het deeg hebt gemaakt en de groenten nu aan het deeg plakken.
- Bedek opnieuw met een handdoek en laat opnieuw rijzen. U wilt het laten rijzen totdat het in omvang is verdubbeld in vergelijking met het originele deeg.
- Bak gedurende 15 minuten op 170°C.
- Eenmaal gebakken, lepel de pesto erover en bak nog 5 minuten op 170°C. Haal eruit en laat afkoelen.
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 grote stukken
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.