Pompoensoep
Heerlijke pompoensoep in slechts 10 minuten met de Instant Pot!
Ideaal voor een sfeervol Halloween diner of als hartverwarmend comfortfood voor een
gezellige herfstavond.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen (ongeveer 800g), geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, geschild en in stukken
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
- Pompoenpitten en een scheutje kokosmelk voor garnering
Instructies:
- Voorbereiding: Zet de Instant Pot op de sauté-stand. Voeg een beetje olijfolie toe en bak de ui en knoflook tot ze goudbruin en geurig zijn.
- Voeg groenten toe: Doe de blokjes pompoen, wortels en aardappel erbij. Roer even goed door.
- Kruiden: Voeg kerriepoeder, kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer de kruiden door de groenten zodat ze goed verdeeld zijn.
- Bouillon: Giet de groentebouillon erbij. Roer goed en sluit de Instant Pot. Zet deze op de "Pressure Cook" stand (hoog) voor 10 minuten.
- Druk aflaten: Laat de druk handmatig ontsnappen wanneer de tijd om is.
- Blenden: Gebruik een staafmixer of doe de soep in een blender en mix tot een gladde, romige soep.
- Kokosmelk: Roer de kokosmelk erdoor voor extra romigheid.
- Serveren: Schep de soep in kommen, garneer met pompoenpitten en een scheutje kokosmelk.
Voor een "griezelig" Halloween effect kun je met de kokosmelk een spookvorm of spinnenweb maken!
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.