Honing pompoen cheesecake
Proef de herfst met deze verrukkelijke honing-pompoen cheesecake. Deze romige traktatie combineert de zoete smaak van honing met de warme, kruidige tonen van pompoen met de scherpte van gember. Een heerlijke cheesecake met verstopte groenten!
Porties: 8
Bereidingstijd: 33 minuten + 4 uur koelen
Totale tijd: 4 uur 33 minuten
Apparatuur: Instant Pot
INGREDIËNTEN
Voor de bodem:
- 135 g verkruimelde gemberkoekjes
- 15 g bloem
- 35 g gesmolten boter
Voor de vulling:
- 180 g honing
- 60 ml water
- 500 g roomkaas (philadelphia)
- 80 g zure room
- 2 eieren + 1 eierdooier
- 4 g zout
- 2 tl vanille-extract
- 15 g maïzena
- 115 g pompoenpuree
- 1/2 tl gemengde specerijen
- 250 ml water
Bereidingswijze
1. Voeg honing toe aan je binnenpot, selecteer de sauté functie. Kook de honing tot deze diepbruin is, giet 60ml water erbij en roer tot het opgelost is. Druk op annuleren, giet de honing uit de pot en zet opzij.
2. Voeg in een kom de verkruimelde koekjes, bloem en gesmolten boter toe en meng! Vet een springvorm in met boter, druk het koekjesmengsel erin en plaats in de vriezer om op te stijven.
3. Voeg in een andere kom de roomkaas, zure room en honing toe. Klop tot een mengsel, voeg dan eieren, zout, vanille en maïzena toe en meng opnieuw.
4. Verdeel het cheesecake mengsel in twee, aan de ene helft voeg je de pompoenpuree en specerijen toe.
5. Schep de cheesecake vullingen om en om toe aan de springvorm voor een swirl-effect. Bedek de springvorm strak met folie.
6. Plaats het rooster in je binnenpot met 250 ml water, plaats de springvorm op het rooster en sluit het deksel. Selecteer ‘pressure cook’, stel de tijd in op 33 minuten en druk op start.
7. Als het klaar is, laat de druk natuurlijk ontsnappen, haal de cheesecake uit de pot en zet in de koelkast om ~4 uur of liever een gehele nacht op te stijven.
8. Eenmaal klaar, verwijder de cheesecake uit de springvorm en serveer met optionele toppings!
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.