Krakende Chili

  • Personen: 6-8
  • Voorbereiding: 10 minuten 
  • Totale tijd: 20 minuten 

Over het gerecht 

Deze ongelooflijk eenvoudige chili komt samen in slechts 18 minuten, met slechts 10 minuten voorbereiding! Het is een doordeweekse winnaar om in je achterzak te bewaren als je in minder dan 20 minuten een heerlijke, stevige en per ongeluk veganistische maaltijd nodig hebt. Omdat dit een dump-and-go-recept is, wil je ons geheime ingrediënt, chipotle-pasta, kopen. Het is te vinden in tal van supermarkten en online en voegt diepte en smaak toe aan dit gerecht. Voordat de chili een snelle draai in de pot krijgt, moet je onze makkelijke ingelegde rode ui maken om te serveren. Het voegt helderheid en zuurgraad toe aan het gerecht - yum yum

Serveer je chili met of zonder rijst, met nachodippers, in wraps... de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast wat rijst of nacho's, zal deze maaltijd comfortabel een gezin van 4 personen dienen, met een royale hoeveelheid restjes klaar om in de vriezer te springen. We hebben van onze restjes een cheesy taco gemaakt. Wil je een level omhoog gaan? Voeg een knapperig ei toe gekookt in een beetje olie en voeg dan een beetje chipotle pasta toe aan de pan om het ei te bedruipen met de chili-olie om de dingen echt naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde vragen

  • Wat is chipotle pasta? Chipotle-pasta is een pasta gemaakt van gerookte jalapenos
  • Kan ik de ingelegde rode ui overslaan? Natuurlijk - voeg alle toppings toe die je lekker vindt. Maak het je eigen
  • Mag ik vlees toevoegen? Natuurlijk, knijp wat worstjes uit hun vel en bak ze in olie in de pan tot ze bruin zijn. Voeg de resterende ingrediënten toe zoals aangegeven. Je kunt ook wat chorizo ​​of bacon in blokjes snijden en dit bij de linzen doen en bakken zoals gewoonlijk.

 Ingrediënten

  • Augurk
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • Zout
  • Spaanse peper
  • 1 blik tomaten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn geraspt
  • 2 el chipotle pasta (vervang door 1 verse chilipeper of 1 tl chilivlokken)
  • 1 eetlepel oude el paso taco-kruiden
  • 250 gram bruine linzen
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in grove blokjes van 2 cm gesneden
  • 900 ml hete kippenbouillon
  • 2 blikken zwarte bonen of kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • Zout en peper naar smaak

 Rijst

  • 220 gram rijst
  • 250 ml water
  • ½ tl zout

Serveren

Deze suggesties zijn hier ter inspiratie. Gebruik zo veel of zo weinig als je wilt

  • Kokosyoghurt of zure room
  • Koriander
  • Nacho's
  • Kaas

Bereiding

  1. Begin met het snijden van je augurk en rode ui in dunne plakjes te snijden en in een kom of pot te doen. Voeg een snufje zout toe en pers het sap van de limoen erover uit. Hussel alles door elkaar zodat de limoen de ui en augurk bedekt en zet opzij om in te maken.
  2. Maak vervolgens de chili.
  3. leg de tomaten uit blik, ui, knoflook, chipotle pasta, tacokruiden, linzen, zoete aardappel en kippenbouillon met laagjes in de binnenpan. Roer niet!
  4. Plaats een onderzetter met lange poten in de instant-pot. Doe de rijst, het water en het zout in een geschikte kom en plaats deze op de onderzetter.
  5. Zet het deksel vast en selecteer Snelkoken op hoog. Stel de tijd in op 5 minuten en druk op start.
  6. Wanneer het kookprogramma is afgelopen, laat u de druk gedurende 8 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen en laat u vervolgens de resterende druk snel ontsnappen.
  7. Open het deksel en haal de rijst eruit. Maak de rijst los met een vork
  8. Verwijder de onderzetter, giet de afgespoelde en uitgelekte bonen bij de chili en roer alles goed door. Breng de chili peper op smaak met zout en peper
  9. Verdeel de chili over de rijst en garneer met ingelegde rode uien. Serveer met je toppings naar keuze.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.