Instant Pot Veganistisch Linzen Curry Recept
Deze Vegan Linzen Curry is een favoriet bij fans en de beste linzencurry die je ooit zult proberen! Het is gemakkelijk en snel, waardoor het een perfect doordeweeks diner is! Bovendien is het romig en toegeeflijk, maar gemaakt met gezonde veganistische ingrediënten!
CURSUS : Hoofdgerecht
KEUKEN : Indiaas, Oosters
APPARATUUR
-
Instant Pot Multi Snelkookpan
INGREDINTEN
- 2 tl olie
- 1 ui gesnipperd
- 2 wortelen gehakt
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 el milde kerriepoeder
- 2 tl garam masala
- ½ tl chilipoeder of meer naar smaak
- 215 g rode linzen afgespoeld
- 2 kopjes water
- 400 g gepelde tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 400 ml Kokosmelk
- Handvol spinazie gehakt
- Sap van ½ citroen
INSTRUCTIES
- Met behulp van de Sauté-functie, Sauteer uien en wortel in de olie gedurende ongeveer 5 minuten.
-
Roer de knoflook, garam masala, kerriepoeder en chilipoeder erdoor en bak nog een minuut, druk dan op Uit om de sauteerfunctie te stoppen.
-
Roer de linzen en het water erdoor en gebruik een houten lepel om de bodem van de pan te blussen om eventuele aangebrande stukjes te verwijderen.
-
Giet de gesneden tomaten erover en voeg de tomatenpuree toe, maar roer niet.
-
Zet het deksel op de Instant Pot en Pressure Cook gedurende 10 minuten onder hoge druk vast.
-
Houd er rekening mee dat het tot 10 minuten kan duren voordat de Instant Pot op druk komt voordat het koken begint.
-
Laat de stoom snel los (voorzichtig!), roer dan de kokosmelk, spinazie en citroensap erdoor tot de spinazie geslonken is.
-
Proef en breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat chilipoeder toe.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.