Mini Dingle Taartjes

Mini Dingle Taartjes

Op zoek naar een echte publiekstrekker voor St. Paddy’s? Dan heb je geluk! Deze Mini Dingle Pies zijn net zo schattig als lekker. Bereid ze snel in de Airfryer en geniet weer snel van het feest!

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 700 g lamsstoofvlees of lamschouder, in kleine stukjes
  • ½ ui, fijngesneden
  • 1 grote wortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • 1 el verse salie, fijngehakt
  • 1 pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 kopjes aardappelen, in kleine blokjes
  • 700 ml runderbouillon
  • 2 el maïzena
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt (optioneel, voor ei-glans)

Bereiding:

  1. Zet de Instant Pot op de sauté-functie. Voeg olijfolie en lam toe en bak 10-15 minuten tot het rondom bruin is. Haal het vlees uit de pot en zet apart.

  2. Voeg ui, wortel en bleekselderij toe aan de pot en bak 5-7 minuten tot ze zacht en geurig zijn.

  3. Voeg rozemarijn, tijm, salie, pastinaak, aardappelen en runderbouillon toe. Doe het aangebraden lam terug in de pot en breng op smaak met zout en peper.

  4. Sluit het deksel van de Instant Pot en kook 30 minuten onder hoge druk. Laat de druk 10 minuten natuurlijk ontsnappen en ontlucht daarna voorzichtig.

  5. Zet de Instant Pot opnieuw op de sauté-functie. Haal 120 ml vocht uit de stoofpot, meng met maïzena tot een papje en voeg terug toe. Roer voortdurend tot het mengsel dikker wordt.

  6. Snijd uit het bladerdeeg rondjes die iets groter zijn dan de bovenkant van ovenbestendige bakjes of Pyrex vormpjes.

  7. Vul elk bakje met het stoofmengsel en dek af met bladerdeeg. Druk lichtjes aan de randen om af te sluiten. Snijd kleine gleuven in het deeg om stoom te laten ontsnappen. Voor een mooie gouden korst kun je de bovenkant licht bestrijken met losgeklopt ei (optioneel).

  8. Bak in de Airfryer op 182°C gedurende 15-17 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.

Laat even afkoelen en serveer warm. Geniet ervan!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.