Instant Pot witte lasagne soep recept
Super eenvoudige romige witte lasagnesoep... uit de Instant Pot! De perfecte knusse kom voor avonden wanneer je trek hebt in je favoriete lasagne, maar ook in een gezellige kom soep! Een mix van groenten, gestoofd met kip, Italiaanse kruiden, spinazie en lasagne.
Porties: 3-4 pers
Totale bereidingstijd: < 30 min
Ingrediënten:
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 el olie
- 15 g eekhoorntjesbrood
- 500 g kalkoendijgehakt
- 2 teentjes knoflook
- 120 ml witte wijn
- 2 L kippenbouillon
- 5 bladen lasagne
- 1 tl chilivlokken* optioneel
- 1 el geplukte tijmblaadjes
- 150 ml slagroom
- 60 g Parmezaanse kaas
- 1 bol Mozzarella
- 60 g pesto om te serveren optioneel
- *Bij het koken voor een gezin/kleine kinderen kunnen de chilivlokken weggelaten worden.
Instructies:
1. Selecteer sauteren op de Instant Pot en stel de temperatuur in op 6 minuten. Voeg de ui en olie toe en wacht tot de ui zacht is en begint te kleuren.
2. Terwijl de ui kookt, giet je 200 ml kokend water over de eekhoorntjes broden en zet je het apart.
3. Voeg het kalkoengehakt toe aan de Instant Pot en bak het gehakt rondom bruin. Als er vloeistof ophoopt terwijl het gehakt aan het koken is, til dan de binnenpan eruit, giet het vocht eruit (bewaar het) en blijf het gehakt bruinen.
4. Voeg zodra het bruin is de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
5. Voeg de witte wijn toe en laat nog 2-3 minuten sudderen, tot de alcohol is uitgekookt. Voeg de bouillon en het eekhoorntjesbrood in hun vloeistof toe aan de pot en druk op annuleren.
6. Blus de bodem van de binnenpan en sluit vervolgens de deksel. Kies snel koken en stel de tijd in op 20 minuten.
7. Wanneer het kookprogramma is afgelopen, voer je een snelle drukontlasting uit en verwijder je de deksel.
8. Breek grofweg 5 lasagnebladen in de pan en voeg dan de tijm en chilivlokken toe.
9. Sluit de deksel, selecteer snel koken en kook gedurende 1 minuut onder hoge druk. Zorg ervoor dat de warmhoudfunctie is geselecteerd.
10. Voer na het koken een snelle drukontlasting uit.
11. Controleer de pastavellen - ze moeten op dit punt net al dente zijn. Roer tot slot de room en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Selecteer annuleren, zet de Instant pan op hoog vuur en warm de soep door.
12. Schep de soep in kommen. Scheur en verdeel de mozzarella over de kommen, garneer met pesto en eventueel chilivlokken. Serveer en eetsmakelijk!
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.