Instant Pot Groene Curry

 Keuken: Thais

 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

 Duur: 30-60 min

 Dieet: Veganistisch, Vegetarisch

 Kooktechniek: Snelkookpan, Sauté

 Hoofdingrediënt: Tofu

 Voorbereidingstijd: 5 minuten

 Kooktijd: 35 minuten

 Porties: 4 porties

INGREDIENTEN:

  • 2 el olijfolie
  • 400Gr oz Stevige tofu, niet zijdezacht, in blokjes van 2,5 cm (1 inch)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet
  • 1 2,5cm gember geschild en geraspt
  • 1 handvol verse koriander- of korianderstengels
  • 3 el groene currypasta
  • 800ml blikjes kokosmelk
  • 2 groene bird's eye pepers in de lengte gehalveerd
  • 4 el sojasaus
  • Schil van 1 limoen
  • 4 kleine aardappelen, ongeschild en in vieren
  • 2 middelgrote wortelen geschild en in de lengte gesneden
  • 1 handvol sperziebonen bijgesneden
  • 1 groene paprika in schijfjes
  • 2 handen vol spinazie
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • 1 1/2 eetlepel maizena of maïsmeel
  • 1 1/2 el koud water

INSTRUCTIES:

  • Snijd 400g stevige tofu (niet zijdezacht) in stukken van 2,5 cm. Gebruik keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg, eenmaal heet, 1 eetlepel olijfolie toe, bak zachtjes 5 minuten om en om goudbruin aan alle kanten, verwijder en zet opzij.
  • Druk op de Sauté-knop op de Instant Pot op normale warmte (aangepast niveau 3 voor de Evo Plus).
  • Zodra het display HEET aangeeft, voegt u de rest van de olie toe, samen met 1 ui (gesnipperd), 3 teentjes knoflook (geplet), 2,5 cm gember (geschild en geraspt) en 1 handvol verse korianderstengels. Kook 2 minuten, onder regelmatig roeren.
  • Voeg 3 eetlepels groene currypasta toe, kook nog een minuut. Roer regelmatig.
  • Voeg 2 blikken kokosmelk van 400 ml, 2 groene bird's eye chilies (in de lengte gehalveerd), 4 eetlepels sojasaus, schil van 1 limoen, 4 kleine aardappelen (ongeschild, in vieren) en 2 middelgrote wortelen (geschild en in de lengte gesneden) toe ). Roer en druk op ANNULEREN.
  • Plaats het deksel op de Instant Pot, stel de klep in om te verzegelen, selecteer handmatige hoge druk (snelkoken aangepast hoog op Evo Plus) gedurende 10 minuten.
  • Wanneer Instant Pot piept, laat u de druk snel los.
  • Open het deksel als de pin valt. Druk op ANNULEREN.
  • Druk op Sauté zoals hierboven, voeg 1 handvol sperziebonen toe (bijgesneden), kook 4 minuten, voeg dan 1 groene paprika (in plakjes) toe, kook nog eens 3 minuten, af en toe roeren.
  • Meng 1 1/2 el maïzena/maizena met 1 1/2 el koud water in een kopje, roer erdoor om het in te dikken. Druk op ANNULEREN.
  • Roer de gereserveerde tofu, 2 handenvol spinazie en 1 handvol verse korianderblaadjes erdoor.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.