Kip Tikka Masala Recept

Kip Tikka Masala Recept voor Instant Pot

Het nationale gerecht van het Verenigd Koninkrijk; Kip Tikka Masala. De heerlijke curry op basis van tomaten met kip en veel smaak. Dit recept word je nieuwe favoriet, want het duurt minder dan 5 minuten om te bereiden. Ja, je leest het goed; 5 minuten. Dat is alles wat nodig is om de ingrediënten in de Instant Pot te krijgen, die de ingrediënten binnen 15 minuten in een smaakvolle Tikka Masala verandert. Dit recept is genoeg voor 4 personen.

Ingrediënten 

  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 2 theelepels garam masala
  • 3/4 theelepel paprika
  • 3/4 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels zout
  • 500 g passata
  • 450 g kippenborsten zonder been
  • 1/2 x 400 g blik kokosmelk

Bereidingsmethode 

  1. Doe alle ingrediënten behalve de kokosmelk in de multicooker en zorg ervoor dat de kip er als laatste in gaat, zodat deze tijdens het koken niet aan de bodem blijft plakken.
  2. Zet het deksel op zijn plaats en zet het 15 minuten op Gevogelte. Gebruik aan het einde van het koken de QPR-methode. Voeg de kokosmelk toe, roer en houd warm in de pan tot het klaar is om te serveren. Serveer de curry met basmatirijst
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.