Chicken Wings met knoflook & Parmezaan
Chicken Wings met knoflook & Parmezaan voor Instant Pot
Knoflook. Parmezaanse kaas. Kippenvleugels. Dat zegt alles, toch? Met dit heerlijke recept heb je altijd een gezellig gerecht op tafel. Vergezel de wings met wat bijgerechten zoals gebakken aardappelen en salade, en je voedt gemakkelijk zes mensen. Of zet ze tijdens een feestje op tafel en je bent de ster van de avond. Dit recept is een bijdrage van @halalgirl.
Ingrediënten
- 20-25 kippenvleugels, drumettes en flats gescheiden
- 2 eetlepels bakpoeder
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
Voor de knoflook & Parmezaanse saus:
- 75 g boter
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt of 2 tl knoflookpoeder
- ½ tl chilivlokken
- 2 el verse peterselie gehakt
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Garneer:
- 1 el Parmezaanse kaas geraspt
- Handvol verse peterselie gehakt
Voorbereidingsmethode
- Dep de kippenvleugels droog met een theedoek, dit zorgt voor een knapperiger resultaat. Leg de vleugels in een kom en meng ze met bakpoeder, zout en zwarte peper.
- Zet de Vortex Air Fryer aan en selecteer AIR FRY, programmeer 25 minuten op 193°C. Als het is voorverwarmd, voeg je de kippenvleugels toe en laat je ze koken. Draai ze halverwege om.
- Maak terwijl de vleugels koken de saus: Smelt de boter in een pan op laag vuur en voeg de gehakte knoflook toe. Laat dit koken tot de knoflook aromatisch wordt. Voeg de chilivlokken, peterselie en Parmezaanse kaas toe en roer zodat de Parmezaanse kaas smelt. Smaak voor kruiden.
- Als de 25 minuten voorbij zijn, zet je de heteluchtfriteuse op de hoogste temperatuur en kook je de vleugels nog eens 5 minuten tot ze goudbruin en superkrokant zijn.
- Doe de saus in een kom en meng de kippenvleugels met de saus. Serveer direct met geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.