Carrot cake paasrecept

 

Vier een feestelijk Pasen met deze heerlijke traktatie: de smeuïge Instant Pot carrot cake (worteltaart). Met een combinatie van kruiden, sappige rozijnen en romig glazuur is deze taart niet alleen perfect voor een paasbrunch, maar ook als dessert na een uitgebreid paasdiner. Door het gebruik van de Instant Pot heb je deze binnen een mum van tijd op tafel staan. Geniet samen met je dierbaren van smaakvolle verwennerij met deze verrukkelijke carrot cake!

Porties: 6

Kooktijd: 90 minuten

Apparatuur: Instant Pot

 

INGREDIËNTEN:

Taart:

  • 125g bloem

  • 50 g gouden rozijnen

  • 50 g gouden basterdsuiker

  • 50 g lichtbruine suiker

  • 1 theelepel zuiveringszout

  • 1 tl gemalen kaneel

  • 1/4 theelepel zout

  • 1/4 theelepel gemalen gember

  • 1/4 theelepel nootmuskaat

  • 1/4 theelepel gemalen piment

  • 80 ml olijfolie

  • 1 tl vanille-extract

  • 2 grote eieren, licht losgeklopt

  • 350 g wortel, fijngesneden

Glazuur:

  • 200 g roomkaas zacht

  • 200 g poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

 

Bereidingswijze:

1. Vet een taartvorm in en bekleed deze.

2. Meng de rozijnen met 1 el bloem in een kleine kom zodat ze goed bedekt zijn.

3. Combineer de resterende bloem, basterdsuiker, bruine suiker, zuiveringszout, kaneel, zout, gemalen gember, nootmuskaat en piment in een grote kom.

4. Combineer olie, vanille en eieren in een aparte kom en voeg toe aan het bloemmengsel. Roer voorzichtig tot het gemengd is en spatel dan de wortel en rozijnen erdoor.

5. Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en dek af met folie, voeg vervolgens centimeterlange spleten in de folie toe op 12 / 3 / 6 en 9 uur.

6. Giet 250 ml water in de binnenpan, laat de pan op de onderzetter zakken en sluit het deksel.

7. Selecteer Slow Cook en programmeer de tijd op 1 uur en 30 minuten. (Kook indien nodig extra tijd tot een houten prikker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.)

8. Als het kookprogramma klaar is, haal je de pan uit de binnenpan en laat je deze 10 minuten afkoelen in een pan. Keer vervolgens om op een draadkoelrek om volledig af te koelen.

9. Eenmaal afgekoeld, maak het glazuur door de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract glad te kloppen; verdeel vervolgens het glazuur over de cake.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.