Pittige burger met worstvlees

Deze snelle airfryer-burgers combineren het beste van twee werelden: kruidige Koreaanse smaken en klassieke comfortfood. Pittige gochujang, zoete honingglaze, en gesmolten kaas maken van deze sticky sausage burgers een onweerstaanbaar diner. Perfect voor doordeweeks of als weekendverwennerij.

Apparaat: : Air Fryer
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 8–9 minuten
Totale tijd: ~20 minuten

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 400 g saucijzen of worstvlees
  • 1 el gochujang
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt

Voor de glaze & saus:

  • 1½ el honing
  • 1½ el gochujang (½ el voor de mayo, 1 el voor de glaze)
  • 40 g mayonaise

Voor serveren:

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes Zwitserse kaas (of een andere smeltkaas)
  • Augurk, in plakjes
  • Sla, in reepjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • Diepvriesfrieten (optioneel, als bijgerecht)

Bereidingswijze

  • Haal het vlees uit het worstvel en doe in een kom. Voeg de gochujang en gesneden lente-ui toe en meng tot een egaal geheel.
  • Verdeel het mengsel in tweeën en vorm er dikke burgers van, iets groter dan het broodje.
  • Heb je een dual-drawer airfryer? Leg de burgers in de ene lade en frietjes in de andere.
    • Stel de ene lade in op Airfry 205°C – 8 minuten, de andere op 200°C – 9 minuten.
    • Kies Sync Finish zodat beide laden tegelijk klaar zijn.
    • Geen dual-drawer? Bereid eerst de burgers, daarna de frietjes.
  • Maak intussen twee sauzen:
    • Meng in een kom de mayonaise met ½ el gochujang voor de pittige mayo.
    • Meng in een andere kom de honing met 1 el gochujang voor de glaze.
  • Wanneer de burgers nog 1 minuut te gaan hebben, bestrijk ze met de glaze en leg er een plakje kaas op. Bak nog 1 minuut tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de pittige mayo. Beleg met augurk, sla, chili en leg de burger erop.
  • Serveer direct met warme frietjes.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.