Appeltaart bommen

 

Zachte en luchtige appeltaart donut bommen gemaakt met het meest simpele deeg. Dit recept is absoluut een succes met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Serveer met ijs voor een compleet dessert, of dip ze in karamelsaus en snack weg met een kop thee. Het zal moeilijk zijn om ze niet allemaal in één keer op te eten!

Porties: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 18 minuten

Apparatuur: Instant Vortex airfryer

INGREDIËNTEN:

  • 3 appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 el water
  • 50 g suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl maïzena + 2 el water
  • 140 g zelfrijzend bakmeel
  • 170 g volle yoghurt (5% vet)
  • 1/4 tl zout
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 20g boter

Bereidingswijze:

1. Doe de appels in een sauspan, samen met 1 el water, suiker, ¼ tl kaneel en vanille. Plaats het deksel op de pan en kook de appels op hoog vuur, ongeveer 3-5 minuten.

2. Meng de maïzena met de 2 el water en voeg dit toe aan de appels. Kook al roerend nog een minuutje door tot de saus indikt. Haal van het vuur en zet opzij.

3. Meng het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en zout in een kom tot een plakkerig deeg. Vorm het deeg tot een bal en snijd in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk tot ballen en gebruik een deegroller om ze tot een cirkel van ½ cm dikte uit te rollen. Schep wat appelmengsel in het midden en knijp de randen samen om de vulling te sluiten.

4. Selecteer de bakfunctie op de Instant Vortex en stel de temperatuur in op 170°C en de tijd op 11 minuten. Als de airfryer is voorverwarmd, plaats je de bommen erin. Terwijl de airfryer bakt, meng je de kristalsuiker en kaneel in een kom en smelt je de boter in een andere kom.

5. Zodra de bommen gaar zijn, haal je ze uit de Vortex, bestrijk ze met gesmolten boter en rol ze in het kaneel suikermengsel. Serveer lekker warm!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.