Parmezaan & Citroen Gebraden Kip Recept
Instant Pot Duo Crisp airfryer + multicooker
Parmezaan & Citroen Gebraden Kip Recept
Soort : Hoofdgerecht
Type keuken : Brits, Modern
APPARATUUR
- Instant Pot Duo / Pro Crisp airfyer + multicooker
Dit onweerstaanbare kip recept neemt je smaakpapillen mee op een reis vol smaak, waar citroen, rozemarijn en Parmezaanse kaas samensmelten tot een ware gastronomische ervaring. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect gebakken kip, sappig van binnen en knapperig van buiten.
INGREDIËNTEN
- 2 citroenen
- 3 tl zout plus meer naar smaak
- 3 tl zwarte peper
- 2 tl rozemarijn gehakt
- 6 takjes rozemarijn
- 2 tl rode pepervlokken plus meer om te serveren optioneel
- 1 hele kip ongeveer 1,4 kg
- extra vergine olijfolie om te besprenkelen
- 45 g Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 4 kopjes kippenbouillon
INSTRUCTIES
1. Rasp 2 theelepels schil van de citroenen en doe ze in een kleine kom. (Bewaar de geraspte citroen voor de drippings.)
2. Roer het zout, peper, gehakte rozemarijn en rode pepervlokken erdoor. Kruid de kip van binnen en van buiten met het zoutmengsel en zet apart. Vul de buikholte van de kip met 2 rozemarijnveertjes.
3. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de binnenpan, de bouillon en 2 van de rozemarijnveren.
4. Selecteer Snelkoken en stel 20 minuten in op Hoge druk, gevolgd door Snel loslaten van de druk.
5. Verwijder het deksel en haal de kip met een tang uit de binnenpan en laat het water weglopen.
6. Zorg ervoor dat je binnenpan droog is, plaats de airfryermand (of onderzetter) in de pan, besprenkel de kip met de olijfolie en plaats deze in de mand.
7. Gebruik de Airfryer Deksel en selecteer 25 minuten roosteren op 200°C. Bestrooi de kip in het midden van het kookproces met de Parmezaanse kaas. Ga door met braden.
8. Als het koken klaar is, moet de interne temperatuur 75 °C bereiken. Laat de kip 5 tot 10 minuten rusten en pers dan het sap van een van de geraspte citroenen over de kip.
9. Snijd en serveer drippings die over het vlees worden geschept.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.