Massaman Curry with Tofu and Butternut Squash Recipe
Massaman Curry met Tofu en Pompoenpompoen recept
- BEREIDINGSTIJD: 2 min
- KOOKTIJD: 9 min
- TOTALE TIJD: 11 min
- KEUKEN: Oosters, Thais
- PORTIES: 4 porties
APPARATUUR
INGREDINTEN
- 400 g geperste stevige tofu
- 1 el kokosolie
- 1 grote gele ui in stukjes van 1 inch gesneden
- 110 g kokosroom
- 4 el Massaman currypasta
- 240 ml groentebouillon
- 1 flespompoen ontpit en in blokjes van 1 inch van ongeveer 650 g gesneden
- 230 g kokosmelk
- handvol verse Thaise basilicumblaadjes
- Hete gestoomde rijst om te serveren
INSTRUCTIES
Snijd de tofu in plakjes van 1/2-inch. Leg de plakjes in een enkele laag tussen dubbele lagen keukenpapier of een opgevouwen keukenhanddoek en druk stevig aan om zoveel mogelijk vocht af te voeren. Snijd de plakjes in blokjes van 1/2-inch. Aan de kant zetten.
Selecteer de High Sauté-stand op de Instant Pot, voeg de kokosolie toe en smelt. Voeg de ui toe en bak 4 minuten tot de ui bruin begint te worden. Voeg de kokosroom en currypasta toe en kook nog 2 minuten, tot ze borrelen en geurig zijn. Roer de bouillon erdoor, gebruik een houten lepel om alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan los te maken en voeg de pompoen in een enkele laag toe.
Draai het deksel vast en stel de drukontlasting in op afdichting. Druk op de knop Annuleren om het kookprogramma te resetten. Selecteer vervolgens de instelling Handmatig of Snelkoken en stel de kooktijd in op 1 minuut op Lage Druk. (Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de pan op druk komt voordat het kookprogramma begint.)
Wanneer het kookprogramma is voltooid, voert u een snelle drukontlasting uit door de Drukontlasting naar Purge te verplaatsen. Open de pan en roer de kokosmelk erdoor en voeg dan de tofu toe. Druk op de knop Annuleren om het kookprogramma te resetten. Selecteer vervolgens de Sauté-instelling. Breng de curry aan de kook en kook 2 minuten, af en toe roerend en pas op dat de tofu niet breekt. Druk op de knop Annuleren om de pot uit te zetten. Roer voorzichtig de basilicum erdoor.
Schep de curry in kommen. Serveer gloeiend heet met de rijst ernaast.